Röling Vijveraanleg gebruikt alleen 3D EPDM folie bij de aanleg van onze vijvers. De redenen daarvoor zijn simpel:

EPDM Rubber VijverfolieEPDM folie is sterk, blijvend elastisch en bevat geen weekmakers. Het is temperatuursbestendig van ± -40°C tot +100°C en kortstondig tot wel +250°C. Bovendien is het zeer goed bestendig tegen UV, ozon en zure regen.

Ook de levensduur van wel 30 tot 50 jaar is een belangrijke reden om te kiezen voor dit duurzame folie. Door de speciale 3D techniek wordt het mogelijk om het folie precies op maat voor u te ontwikkelen, waardoor lelijke plooien, die tevens bacteriegroei bevorderen worden vermeden. Bovendien is de 3D EPDM folie hierdoor voor elke vorm vijver mogelijk. De standaard haakse overlap van 10cm aan alle bovenzijdes draagt bij aan een mooie randafwerking.

Wilt u weten hoeveel een 3D EPDM vijverfolie voor uw vijver kost? Laat ons hier de binnenwerk afmetingen weten (lxbxh) en wij rekenen het voor u uit! Ook is het mogelijk dat wij deze excact bij u komen inmeten en leggen.

PVC Vijverfolie
PVC-folie is relatief goedkoper dan EPDM folie en gaat beduidend minder lang mee. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 5 tot 10 jaar. Bij lage temperaturen is het materiaal niet of nauwelijks verwerkbaar is en erg gevoelig voor beschadigingen. Het voordeel van PVC folie is echter wel dat u deze zelf kunt verwerken, aangezien het eenvoudig te lijmen is.

Vijver Coating
Coating is gemakkelijk zelf aan te brengen. Wel moeten er extra voorbereidingen worden getroffen zodat er de vijver beschikt over een sterke structuur, waardoor deze niet kan scheuren of barsten en verschuivingen in de grond worden voorkomen. Ook kunnen er problemen ontstaan indien het product gebruikt wordt op een vochtige of gladde ondergrond.

Heb je advies nodig voor het maken van de juiste keuze? Neem gerust contact met ons op!