Foto’s van een SuperBead filter welke afgelopen week is aangesloten in een koi vijver bij één van onze klanten in Noorden.

Het SuperBead filter zorgt voor een goede verdeling van het water door het speciale filterbed. Het water in een SuperBead filter stroomt namelijk verticaal door het filter heen, waardoor eerst de vervuilende deeltjes (tot maar liefst 0,005 mm!) worden gefilterd waarna het biologische systeem aan de slag kan. De miljoenen beads in het filter hebben een aanhechtingsoppervlakte van maar liefst 1300 m2 per m3. De biofilmlaag rondom de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën om ammonium en nitriet af te breken. Bovendien worden door de kenmerkende zandlopervorm zonder dode hoeken, eventuele rottingsprocessen voorkomen.

Het SuperBead filter maakt geen gebruik van extra luchtpompen en is daardoor beter voor de biologie én het energiegebruik van het filtersysteem. Een ander groot voordeel is dat het Superbead Filter erg compact is: een oppervlakte van 80 x 80 cm is genoeg voor koi vijvers tot 90.000 liter!

Bent u ook op zoek naar een SuperBead filter voor uw koivijver? Of heeft u vragen over het aansluiten van uw beadfilter? Neem gerust contact op via 06-21849701!